Wat zijn de tekenen dat uw warmwaterboiler uitgaat?

Tekenen dat uw warmwaterverwarmer gaat uitvallen Er lekt water uit de verwarmingstank. Het warme water raakt snel op. Inconsistente watertemperatuur onder de douche. Ongebruikelijke geluiden die uit de boiler komen.

Als u een probleem met bronwater heeft, is de oplossing het installeren van waterfilters en wasverzachters om ijzer, koper en andere mineralen uit het water te verwijderen voordat het in uw kranen terechtkomt. Bij geuren en verkleuringen van warm water moet u echter eerst uw watertank spoelen. Sears stelde voor om de tank leeg te laten lopen, hem te vullen met 32 gram bleekmiddel en vervolgens opnieuw door te spoelen om geurveroorzakende bacteriën te elimineren en roest te verwijderen. Als alternatief kunt u de temperatuur ongeveer een uur op 160 graden zetten.

Moderne waterverwarmers zijn veel duurzamer en betrouwbaarder dan eenheden die slechts vijf jaar geleden zijn geproduceerd. Als u onlangs een nieuwe boiler hebt gekocht, kunt u minstens 10 jaar stille, efficiënte en grotendeels onderhoudsvrije werking verwachten. Aan de andere kant kunnen oudere machines neuriën, knallen, klauteren en teleurstellend lauw water produceren als ze het einde van hun leven naderen. Elke huiseigenaar is niet voor niets bang voor waterschade.

Kijk naar uw boiler, achter en rond het apparaat. Als u ziet dat er water uit een leiding druppelt, uit de tank lekt of zich rond de unit verzamelt, laat dan een technicus een controle uitvoeren. Het probleem kan worden opgelost door enkele aansluitingen strakker te draaien, de druk aan te passen of een klep te vervangen. Teken jij en je familie rietjes voor douches en baden omdat er nooit genoeg warm water op aanvraag is? Als je een groeiend gezin hebt of een badkamer hebt toegevoegd, voldoet je huidige warme water misschien niet echt aan je behoeften en is het tijd voor een grotere eenheid.

De afmetingen van waterverwarmingstoestellen zijn gebaseerd op het aantal liters water dat ze bevatten en nodig hebben. Over het algemeen is een capaciteit van 30 gallon prima voor één persoon; twee mensen doen het goed met een capaciteit van 40 gallon, en een boiler met een capaciteit van 50 gallon betekent geen duizelingwekkende douches meer voor grotere gezinnen. Ontdek de mogelijkheid om te upgraden naar een boiler die niet alleen aan uw huidige behoeften voldoet, maar ook nog jaren meegaat. De gemiddelde levensduur van een boiler is 10-12 jaar, en hoe goed de boiler is onderhouden, zal een grote invloed hebben op de levensverwachting.

Eenvoudig routineonderhoud, zoals het jaarlijks doorspoelen van de tank en het periodiek vervangen van de anodestang aan de binnenkant, verlengt de levensduur. Boilers zijn vrij eenvoudige machines, met weinig onderdelen, dus eventuele noodzakelijke reparaties zijn waarschijnlijk beperkt tot de overdrukklep, thermostaat, verwarmingselement of brander. Zelfs een bedrijf dat regelmatig wordt onderhouden, werkt gemiddeld slechts 8 tot 12 jaar. Als de jouwe 10 jaar of ouder is, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de aanwijzingen dat het niet werkt.

Zo niet, dan heb je misschien een paar dagen geen water verwarmd terwijl je wacht om het te vervangen. Door van een gewone tankboiler naar een tankloze boiler te gaan, kunt u nog meer geld besparen. Voor huishoudens die minder dan 41 liter water per dag verbruiken, is een tankloze boiler doorgaans 24-34% efficiënter dan een tankboiler, volgens de U, S. Wat nog beter is, is dat tankloze waterverwarmers meestal ongeveer 20 jaar werken, wat ongeveer twee keer de levensduur is van een tankboiler.

De winter is in volle gang en dat betekent dat in sommige gebieden in de Verenigde Staten de temperaturen tot 16% onder nul dalen. Als je in een gebied woont waar het buiten koud wordt, is het laatste wat je wilt dat je warme water ook ijskoud wordt. Daarom is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan de belangrijkste signalen met betrekking tot de gezondheid van uw warmwaterboiler. Een van de eenvoudigste tekenen dat uw warmwaterboiler uitgaat en dat u gemakkelijk kunt herkennen, is de leeftijd van uw apparaat.

Als je naar de sticker van de fabrikant van je warmwaterboiler kijkt en merkt dat deze meer dan 10 jaar oud is, wil je waarschijnlijk dat er naar je verwarming wordt gekeken. Om de leeftijd van uw boiler te verlengen, kunt u overwegen om een professional in te huren om uw unit jaarlijks door te spoelen. Een goede boiler moet u van voldoende warm water kunnen voorzien om de dag door te komen. Als het warme water snel opraakt of als je moeite hebt om warm water uit de kraan te krijgen, in plaats van warm water uit de kraan, is dit een ander voorteken.

Met het verstrijken van de jaren verzamelt zich bezinksel in uw warmwaterboiler, waardoor het moeilijker wordt om warmte aan water toe te voegen. Vreemde watergeuren, zoals geuren die doen denken aan rotte eieren, of verkleuring, waaronder roestige en modderige tinten, kunnen een teken zijn dat er bacteriën of roest in de tank van de boiler zitten. Maar als u Brandon Heating and Plumbing vaak belt voor hulp of als een groot deel is mislukt, is het tijd voor de installatie van de boiler. Als uw apparaat uit twee cijfers bestaat - en vooral als het een van de bovenstaande waarschuwingssignalen vertoont - is het misschien tijd om de boiler te vervangen door een nieuwer model.

Soms is een achterblijvende boiler gewoon het resultaat van te veel warme douches of rug-to-back ladingen wasgoed. Als u een verandering hebt opgemerkt in de hoeveelheid geluid die uw boiler maakt, kan dit wijzen op een probleem dat zich vormt of dat al aanwezig is. Als uw doorgaans heldere water er onverwachts troebel of roestig uitziet, kan uw boiler defect zijn. Troebel water is een teken dat zich bezinksel heeft opgehoopt in de tank, terwijl roestig water een aanwijzing is dat er roest in de tank of leidingen zit.

Maar als de winter aanbreekt en het tijd is om de jassen uit de kast te trekken, het vuur hoger te zetten, te nippen aan warme chocolademelk en lekker onder de dekens te kruipen, is de held van de dag meestal de boiler. De grote uitdaging is om te bepalen of je boiler volledig vervangen moet worden, of gerepareerd kan worden. Als uw boiler barst door een defecte overdrukklep, is de kans klein dat deze wordt gerepareerd. .