Hebben zonneboilers onderhoud nodig?

Zonne-energiesystemen vereisen periodieke inspecties en routineonderhoud om ze efficiënt te laten werken. Ook moeten componenten van tijd tot tijd worden gerepareerd of vervangen. U moet ook maatregelen nemen om kalkaanslag, corrosie en bevriezing te voorkomen. Goed onderhouden warmwatersystemen op zonne-energie kunnen 20 jaar of langer meegaan.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw systeem en houdt de onderhoudskosten op lange termijn laag. Net als elk ander elektronisch systeem, hebben warmwatersystemen op zonne-energie onderhoud nodig. Deze systemen hebben regelmatig onderhoud en onderhoud nodig, zodat ze in topconditie blijven. Naarmate het apparaat na verloop van tijd veroudert, zouden ook de componenten moeten worden gerepareerd en vervangen.

Er kunnen zich veel stof en algen ophopen in de collector of tank, wat verstopping kan veroorzaken en de dagelijkse werking van de zonneboiler kan verstoren. Als dat zo is, moet u zich houden aan enkele basisbedienings- en onderhoudsprincipes, raadt Andy Walker aan, hoofdingenieur bij NREL en auteur van Solar Water Heating voor de Whole Building Design Guide van het National Institute of Buildings Sciences. Ze bieden een breed scala aan waterverwarmingstoestellen die geschikt zijn voor elk soort residentieel of commercieel gebruik. Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, zijn beschermd tegen vorst en sneeuw smelt van uw zonnecollector voor waterverwarming ruim voordat deze van uw dak glijdt.

Nog maar drie jaar geleden stond de groei van zonnewaterverwarming in commerciële gebouwen op het punt om met 20% per jaar te groeien, volgens een rapport van onderzoeks- en adviesbureau AltaTerra Research. De terugverdientijd van een zonneboiler varieert afhankelijk van wat u momenteel gebruikt om uw water te verwarmen en hoeveel warm water u elke dag gebruikt. Omdat ontkalken een complexe klus is, kunt u dit probleem het beste oplossen door contact op te nemen met uw loodgieter en hem of haar uw zonneboiler te laten ontkalken tijdens uw periodieke onderhoud. En om ervoor te zorgen dat uw zonneboilers zo lang mogelijk goed blijven functioneren, zijn er een paar dingen die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat ze goed worden gecontroleerd.

Hier in Singapore worden zonneboilers voornamelijk gebruikt door commerciële bedrijven omdat de kosten vooraf niet zo betaalbaar zijn. Soms kan er stof in uw verwarmingstoestellen terechtkomen, vooral wanneer de meeste zonneboilers op daken zijn geïnstalleerd, een gebied dat gevoelig is voor stof. Zonneboilers worden geleverd met zonnepanelen die helpen om door de zon uitgestraalde zonne-energie met behulp van een warmtewisselaar naar de watertank over te brengen. In dergelijke gevallen hoeft u alleen maar uw zonneboiler met water te besproeien, hem goed te schrobben met zeepwater en daarna af te wassen.

De reden waarom veel mensen overstappen op zonneboilers is omdat het helpt om klimaatverandering tegen te gaan door natuurlijke energiebronnen te gebruiken om water te verwarmen.