Welk type boiler is het meest energiezuinig?

Het ene type waterverwarmer kan een brandstoftype efficiënter gebruiken dan een ander type waterverwarmer. Een waterverwarmer met elektrische warmtepomp is bijvoorbeeld doorgaans energiezuiniger dan een conventionele elektrische boiler voor opslag. De Natural Resources Defense Council zet zich in voor de bescherming van de aarde - haar mensen, haar planten en dieren en de natuurlijke systemen waarvan al het leven afhankelijk is. Maar de dag komt dat die vertrouwde boiler lek raakt en permanent wordt uitgeschakeld, wat leidt tot een dringende oproep aan de loodgieter.

En het is beter om niet zo lang te wachten. De technologische vooruitgang en toenemende energie-efficiëntie van de nieuwe generatie milieuvriendelijke waterverwarmingstoestellen met warmtepomp (HPWH) maken ze tot een waardevolle investering voor iedereen die tegelijkertijd zowel de CO2-uitstoot als de energierekening wil verlagen, zegt Pierre Delforge, senior wetenschapper van het NRDC-gebouw team voor het decarboniseren. HPWH's, die warmte produceren met dezelfde technologie die koelkasten gebruiken om koud te blijven, geven geen emissies vrij en klaren de klus met slechts de helft tot een derde van de energie van een conventionele elektrische weerstandstoestel of gasverwarmer. Energie-efficiëntie in woningen is een belangrijk instrument om klimaatverandering aan te pakken, en het omarmen van groenere technologieën zoals deze is een zinvolle bijdrage voor de huiseigenaar die wil helpen een koolstofarme economie vooruit te helpen.

Tenzij u een ervaren loodgieter bent (en over de vergunning beschikt die veel gemeenten nodig hebben), vertrouwt u waarschijnlijk op een erkende aannemer om een nieuwe verwarming te kopen en te installeren. Plan om met verschillende loodgieters in uw omgeving te spreken om diegenen te identificeren die ervaring hebben met HPWH. Aangezien ze momenteel slechts 2 procent van de markt voor waterverwarming uitmaken, zullen HPW's onbekend terrein zijn voor veel aannemers, die misschien zelfs proberen u weg te houden van energiezuinige opties, simpelweg omdat ze meer vertrouwd zijn met standaardverwarmingstoestellen. Een gekwalificeerde professional kan u ook adviseren over het juiste apparaat dat u voor uw huis kunt kopen; veel gemeentelijke nutsbedrijven vermelden lokale gekwalificeerde aannemers op hun websites.

Als vuistregel kunt u kiezen voor een verwarming met een watertank die groter is dan het waterreservoir dat doorgaans wordt aanbevolen voor de grootte van uw huishouden, zodat u de minder efficiënte, veelgevraagde hulpfunctie van de hybride unit kunt vermijden. Een grotere tank die bijvoorbeeld's nachts met warm water wordt gevuld, voorkomt een tekort tijdens de badkamerspits de volgende ochtend. Gezien de waarde op lange termijn van een HPWH is groter worden de extra kosten waard. Boilers met slimme thermostaten die de verwarming starten tijdens daluren (wanneer er minder vraag is naar elektriciteit) hebben als bijkomend voordeel dat u tegen lagere kosten kunt profiteren van schone energie, terwijl ze toch voldoende warm water leveren wanneer u dat het meest nodig hebt.

Ze fungeren in wezen als „batterijen” voor het opslaan van schone energie, zegt Delforge. Naast het verwarmen van water kan warmtepomptechnologie ook worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van lucht als energiezuinig alternatief voor standaard airconditioners (AC's) en ovens. Net als waterverwarmingstoestellen met warmtepompen (HPWH) verplaatsen ruimteverwarmingstoestellen met warmtepomp eenvoudig warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte in plaats van brandstof te verbranden om warmte op te wekken, waardoor emissies worden verminderd en uw energierekening wordt verlaagd. Een van de grootste voordelen van het bezit van een warmtepomp is dat het een twee-in-één systeem is: je krijgt zowel verwarming als koeling voor de prijs van één.

Hier zijn enkele belangrijke manieren om uw persoonlijk gebruik van olie en gas te verminderen en een beetje energieonafhankelijk te worden. Ondanks wat de fossiele brandstofindustrie u zou willen doen geloven, hebben stijgende aardgasprijzen niets te maken met klimaatbevorderend beleid. Met de toetreding van hun staat tot het Regional Greenhouse Gas Initiative plukken Virginians de vruchten van upgrades van hun huizen en de kwaliteit van leven. Dit is wat u moet weten over energie-efficiëntie en hoe u tegelijkertijd kunt helpen om milieu en geld te besparen.

Van weerbestendige ramen tot het gebruik van de juiste lampen, deze slimme en eenvoudige tips kunnen helpen om uw gezin gezellig te houden en uw energiekosten laag te houden. Dawone Robinson, regionaal directeur van NRDC's Energy Efficiency for All Project, werkt aan het creëren van kansen voor gekleurde gemeenschappen met lage inkomens om energie en geld te besparen. Naarmate de wereldwijde emissies stijgen, moeten we onze inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie verdubbelen. In plaats daarvan werkt de regering-Trump overuren om ze te saboteren.

Hier zijn enkele kleine stappen die u kunt nemen om uw tijd binnenshuis schoner, rustiger en groener te maken. Alle door Energy Star gecertificeerde waterverwarmingstoestellen zijn efficiënter dan de rest van de units die op de markt verkrijgbaar zijn. Warmtepomp en zonneboilers zijn over het algemeen de meest energiezuinige typen, terwijl condenserende gasboilers de meest energiebesparende gasgestookte apparaten zijn. Deze vangen warmte uit de lucht op en brengen deze over naar het water.

Ze verbruiken ongeveer 60 procent minder energie dan standaard elektrische waterverwarmers. En hoewel ze meer kosten dan modellen die alleen elektrisch zijn, is de installatie vergelijkbaar en is de terugverdientijd kort. Maar ze werken niet goed in erg koude ruimtes en moeten in een ruimte worden geplaatst die ongeveer 40° F tot 90° F blijft. Tankloze boilers hebben, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, geen tank.

In plaats daarvan bevat het apparaat spoelen die het water oververhitten wanneer het door het mechanisme naar zijn bestemming stroomt. Het resultaat is warm water op aanvraag dat zelden opraakt, waardoor het een van de meest energiezuinige manieren is om water in huis te verwarmen. Hoe zit het met tankless? Waterverwarmers zonder tank (ook bekend als waterverwarmers op aanvraag) zijn bijna net zo efficiënt als hybride elektrische waterverwarmingstoestellen met warmtepomp en een uitstekende keuze voor woningen met bestaande waterwarmte. Zorg er bij de installatie van de boiler voor dat er warmtevangers of eenrichtingskleppen zijn geïnstalleerd op zowel de warm- als koudwaterleidingen om verliezen door de leidingen te beperken.

Bovendien bieden nieuwe federale belastingkredieten (die tot 201 zullen lopen) in combinatie met prikkels op staatsniveau die in een aantal rechtsgebieden beschikbaar zijn, aanvullende prikkels voor de aankoop van zonneboilers. Deze verliezen zijn vaak verantwoordelijk voor een groot percentage van de energie die wordt verspild bij waterverwarming, ongeacht de technologie van de boiler. Als we echter rekening houden met de voordelen op lange termijn, zou de keuze voor een energiezuinigere boiler een betere manier kunnen zijn (wat betreft besparingen). Een hybride waterverwarmer of een waterverwarmer met warmtepomp is tegenwoordig een van de meest energiezuinige elektrische boilers die er zijn.

Van alle apparaten die strijden om de aandacht van een huiseigenaar, van stofzuigerrobots tot deursloten met videobediening die ook dienst doen als bewakers, wordt de standaard boiler van 50 gallon het meest waarschijnlijk genegeerd. Traditionele waterverwarmers, inclusief hoe werken tankloze waterverwarmers, hoe u een tankloze boiler kiest en energiebesparing van een tankloze boiler. Smith houdt zich bezig met tank- en hybride waterverwarmers en biedt enkele van de beste budgetwaterverwarmers die nog steeds het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. Maar als u een nieuw huis bouwt of een bestaand huis toevoegt, kan het economisch zinvol zijn om een tankloze boiler te installeren.

Voor waterverwarmingstoestellen met opslagtanks is het belangrijk om rekening te houden met de waarde voor het eerste uur, namelijk het aantal gallons dat een boiler in een uur kan leveren, te beginnen met een volle tank. Consumer Reports heeft onlangs verschillende tankloze elektrische en gasboilers voor het hele huis getest van merken zoals Bosch, Navien, Noritz, Rheem, Rinnai, Tempra en Trutankless. Door een te grote boiler voor opslag te kopen, worden de energieprestaties verminderd door de stand-byverliezen te vergroten. Gascondensors vangen al die uitlaatgassen op en zetten deze weer om in warmte, wat betekent dat er vrijwel geen warmteverlies in uw boiler optreedt.

Vaak kunt u uw behoefte aan warm water aanzienlijk verminderen door inspanningen op het gebied van waterbesparing (zie „Water besparen”). Door gebruik te maken van de warmteafvoer van aardgasdampen is een condenserende waterverwarmer ideaal voor woningen die voornamelijk aardgas als stroombron gebruiken. .