Is zonnewater goed?

Of je op dit moment je water verwarmt met. Net als zonne-PV-systemen, helpt het installeren van warm water op zonne-energie u om te besparen op energierekeningen. Of u nu uw water verwarmt met elektriciteit, gas of een andere brandstof, warmwatersystemen op zonne-energie leveren elke dag een hoeveelheid gratis warm water, en die besparingen lopen in de loop van de tijd op. Afhankelijk van de technologie die u momenteel gebruikt om het water van uw woning te verwarmen, uw terugverdientijd of de tijd die nodig is om uw initiële investering terug te verdienen, kan warm water op zonne-energie variëren.

Verwarmingswater is verantwoordelijk voor 25% van het wereldwijde energieverbruik van woningen, meestal bereikt door fossiele brandstoffen te verbranden. Zonneboilers doen het werk zonder verbranding. In tegenstelling tot fotovoltaïsche systemen (PV), die zonlicht omzetten in elektriciteit, vangen thermische systemen zonne-energie op als warmte. Zonneboilers brengen deze warmte over naar water in een opslagtank.

Andere energiebronnen, zoals aardgas of elektriciteit uit een elektriciteitsnet, dienen als back-up voor bewolkte dagen. Natuurlijk kunnen zonneboilers in sommige gevallen de moeite waard zijn. Ze zijn effectiever dan zonnepanelen in hun specifieke functie: water verwarmen. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen en niet om te zetten in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen.

Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. Zo'n systeem is niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en neemt energie van de zon om opgeslagen water te verwarmen. Het bespaart dus geld, wat een groot voordeel is van zonneverwarmingssystemen.

Energie van de zon kost niets, dus er is geen lading van elektrische voorzieningen nodig. Waterverwarming is verantwoordelijk voor 17 procent van het energieverbruik van een typisch huis. Veel Noord-Amerikaanse huizen verwarmen water met aardgas of andere fossiele brandstoffen. Dat zijn vele tonnen koolstof die de atmosfeer in gaan.

Overschakelen op warm water op zonne-energie is een geweldige manier om de uitstoot van koolstof en andere broeikasgassen te verminderen en ons klimaat te beschermen. Als u er niet veel van weet, aarzelt u misschien om een boiler op zonne-energie aan te schaffen. Hoeveel kosten ze? Hoe goed werken ze als de zon niet schijnt?) Maar warmwatersystemen op zonne-energie kunnen huiseigenaren veel voordelen bieden. Misschien vindt u het kopen van een woning een waardevolle investering.

Dit is wat je moet weten. Een geïsoleerde opslagtank kan de watertemperatuur op peil houden, zodat het overdag verwarmde water's nachts kan worden gebruikt. Alleen goed in de zomer als je hem niet nodig hebt, een elektrische boiler, in de winter als je het warm nodig hebt, is het geld niet waard. Als u geen volledig zonnestelsel voor thuis kunt installeren, of als u een off-grid huis heeft, kan een zelfstandige zonneboiler een goede optie zijn.

In systemen met twee tanks verwarmt de zonneboiler water voordat het de conventionele boiler binnengaat. Neem voor meer informatie, waaronder hoeveel een zonne-energiesysteem voor uw huis zou kosten, contact op met een gescreende lokale installateur voor zonne-energie in uw regio. Met al deze overwegingen kan het moeilijk zijn om een geschikte ruimte te vinden voor een zonnewatersysteem. Hoewel een zonneboiler uw waterverbruik niet direct verlaagt, brengt hij wel veel voordelen met zich mee.

In plaats daarvan vertrouwen ze op convectie als circulatiesysteem, waar warmer water naar de oppervlakte stijgt en koud water zinkt, om water te laten circuleren. Voordat u overstapt op een warmwaterinstallatie op zonne-energie, is het belangrijk om de voor- en nadelen van de technologie te begrijpen. Je water verwarmen met energie van de zon is een manier om te profiteren van gratis, hernieuwbare zonne-energie. Lokale zonnebedrijven zullen zowel zonnepaneelsystemen als zonneboilers kunnen installeren.

Bij de keuze voor een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u kiezen tussen een actief systeem en een passief systeem. En volgens Energy Star gaan warmwatersystemen op zonne-energie vaak langer mee dan traditionele systemen, dus u kunt de kosten van een vervangend systeem uitstellen. Door op de zon te tikken, kunnen zonneboilers het brandstofverbruik van waterverwarming in een huishouden met 50% tot 70% verminderen. .