Hoe wordt water verwarmd in een zonneboiler?

Systemen met een gesloten kringloop of indirect gebruiken een niet-bevriezende vloeistof om warmte van de zon over te brengen naar water in een opslagtank. De thermische energie van de zon verwarmt de vloeistof in de zonnecollectoren. Vervolgens stroomt deze vloeistof door een warmtewisselaar in de opslagtank, waardoor de warmte wordt overgedragen aan het water. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren.

Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. De zonneboilers kunnen op bijzonder zonnige dagen water tot 200 graden verwarmen. De leidingen van het warmwatersysteem op zonne-energie kunnen warmte opnemen, zelfs als de zon er niet direct op schijnt, waardoor het ook op bewolkte dagen warm water kan produceren. Daarom zijn vrijwel alle warmwatersystemen op zonne-energie een aanvulling op, in plaats van vervanging voor, conventionele waterverwarmers.

Nadat uw boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u enkele aanvullende energiebesparende strategieën proberen om uw kosten voor waterverwarming te verlagen, vooral als u een noodsysteem nodig heeft. We bieden een verscheidenheid aan op maat gemaakte zonnewaterverwarmingssystemen voor woningen in de regio Tampa Bay. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Zonneboilers worden ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd en zijn een geweldige manier om warm water in huis te produceren en tegelijkertijd uw uitgaven te verlagen.

Zonnecollectoren met geëvacueerde buizen gebruiken speciale glazen buizen, metalen buizen en vinnen om zonne-energie te absorberen en warmteverlies te verminderen. Het belangrijkste verschil tussen direct en indirect warm water uit de zon is het type vloeistof dat wordt gebruikt om warmte op te vangen in het systeem. Er zijn verschillende componenten van het warmwaterverwarmingssysteem die samenwerken om u via de zonneboiler van warm water te voorzien. Er zijn controlesystemen geïnstalleerd in de warmwatersystemen op zonne-energie om te voorkomen dat het water te heet wordt of om te voorkomen dat het antivriesmiddel bevriest bij koude temperaturen.

Van een typisch verwarmingswatersysteem kan worden verwacht dat het ongeveer 50 liter water verwarmt bij een temperatuur van 30C tot 40C. De zonnewaterverwarmingssystemen bestaan uit enkele belangrijke componenten, zoals een collector, een opslagtank, een warmtewisselaar, een regelsysteem en een noodverwarming. Woon je in een eenpersoonswoning of woon je als koppel, dan is een warmwaterverwarmingssysteem op zonne-energie van 100 LPD voldoende. Hoewel een zonneboiler in eerste instantie duurder is dan een conventionele waterverwarmer, betaalt een efficiënt passief of actief zonnestelsel zichzelf na verloop van tijd terug.

De met zonne-energie verwarmde opslagtank is eenvoudig gekoppeld aan de bestaande warmwatertank, die alleen wordt ingeschakeld als het water uit de collector onder de temperatuurinstelling van de boiler daalt. In een actief zonnewaterverwarmingssysteem verplaatsen pompen water of een warmtewisselingsvloeistof uit de wateropslagruimte, via de collector en terug naar het leidingsysteem van uw huishouden.