Hoeveel zonne-energie heb ik nodig om een warmwaterboiler te laten draaien?

Er zijn zonnepanelen die 100 watt absorberen en produceren, en andere 300 watt. Dus om een boiler te laten werken die tot 1500 watt verbruikt, heb je zonnepanelen van 15x100 watt of 15x300 watt nodig. Hoogstwaarschijnlijk heb je drie zonnepanelen nodig, elk 300 watt, om een verwarming van 1500 watt voor je huis te laten werken. Passieve zonnewaterverwarmingssystemen slaan water op voor koude en bewolkte dagen, maar kunnen na een lange koudeperiode zonder warmte komen te zitten.

Bij het kiezen van het type zonneboiler dat u nodig hebt, moet u rekening houden met het klimaat waarin u leeft en hoeveel zonlicht uw huis ontvangt. Het moeilijkste aan het verwarmen van water met zonne-energie is weten hoeveel zonnepanelen Zonneboilers nodig hebben. Zelfs met belastingkortingen en -kortingen kunnen de kosten het moeilijk maken om een zonnewaterverwarmingssysteem aan te schaffen. Uw warmwatertank kan op natuurlijke wijze worden gevoed met een elektrische boiler of een geïntegreerd opslagsysteem voor collectoren.

Enerzijds verwarmen actieve directe systemen het water in de collectoren, waar het water vervolgens door uw hele huis wordt gestuurd. Als u enkele van de meest recente en moderne zonnepanelen selecteert, heeft u waarschijnlijk maar één nodig om uw water te verwarmen. U moet enkele berekeningen uitvoeren om erachter te komen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw elektrische verwarming. Om te beginnen met het ontdekken van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, moet u weten hoeveel stroom uw verwarming nodig heeft.

Opgesplitst in twee soorten, passief en actief; zonneboilers zijn eco-efficiënte manieren om uw water te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele waterverwarmers, gebruiken zonneboilers zonnecollectoren op uw dak om zonlicht om te zetten in zonne-energie, die vervolgens wordt gebruikt om het water in uw huis te verwarmen. Waterverwarmingstoestellen op zonne-energie gebruiken schone energie om water te verwarmen, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen en steenkool die worden gebruikt in combinatie met elektrische of gasboilers. Alles, van uw verwarmde water tot een ruimteverwarming, kan dag en nacht worden gebruikt met een batterij of een op het net aangesloten zonnestelsel.

Afhankelijk van hoeveel warm water je huis nodig heeft, welk type systeem je nodig hebt, waar je woont en je budget, zijn er veel factoren bij het kopen van zonneboilers.