Hoeveel kost het om een zonneboiler te installeren?

Een zonneboiler heeft een wateropslagtank en zonnecollectoren die het water effectief verwarmen. Zonnecollectoren zijn een essentieel onderdeel van het zonnewaterverwarmingsproces en ze zijn er in verschillende prijzen. Veel mensen houden ervan om dingen zelf te doen, en omdat zonne-energie zo'n gespecialiseerde tak van sanitair is, is een professionele installatie van een zonneaannemer vereist. Daarom is het belangrijk om bij het investeren in uw boiler rekening te houden met enkele nadelen van zonneboilers.

Raadpleeg een energieadviseur of een aannemer voor zonne-energie om hen te vragen of ze een eigen zonneverwarmingssysteem kunnen aanschaffen. Zonneboilers hebben relatief hoge initiële kosten en zijn niet noodzakelijk de juiste keuze voor elk huishouden. Over het algemeen kunt u verwachten dat een Energy Star-gecertificeerde boiler uw verwarmingskosten voor water met maar liefst 50% verlaagt. De energie-efficiëntie van een conventionele waterverwarmer is de Uniform Energy Factor (UEF), de hoeveelheid warm water die wordt geproduceerd per eenheid brandstof die wordt verbruikt in een standaardtest.

Zonneboilers hebben een lange levensduur, ongeveer 20 tot 30 jaar, zonder tekenen van schade, dus u kunt garanderen dat u uw investering terugkrijgt. Professionele specialisten op het gebied van waterverwarmers stemmen elk systeem af op uw huis, het directe zonlicht en de hoeveelheid water die u regelmatig gebruikt. Om nog maar te zwijgen van ongelukken, fouten en storingen die u verder kunnen terugbrengen, zoals het kopen van de verkeerde zonneboiler voor uw regio. Zonneboilers genereren voldoende warm water op zonnige dagen en slaan dit op in een zwaar geïsoleerde opslagtank voor gebruik's nachts.

Investeren in een passief systeem zoals een integraal opslagsysteem voor collectoren kan voor sommige mensen dubieus zijn, omdat u nog steeds uw traditionele boiler gebruikt. Voordat u een zonnewaterverwarmingssysteem aanschaft, moet u de jaarlijkse bedrijfskosten schatten en verschillende systemen vergelijken. U zult echter het grootste voordeel halen uit een zonneboiler als u het grootste deel van het jaar in een zonnig klimaat leeft. De Daily Water Heating Energy op basis van de DOE-testprocedure voor warmwaterverwarmers gaat uit van een inkomende watertemperatuur van 58° F, een warmwatertemperatuur van 135° F en een totale warmwaterproductie van 64,3 gallons per dag, wat het gemiddelde verbruik is voor een huishouden van drie personen.