Werken zwembadverwarmers op zonne-energie in de winter?

Als u het zwembadverwarmingssysteem op zonne-energie goed hebt ontworpen, is er geen kans op ongelijkmatige zwembadverwarming. De energie van de zon is de brandstof om je zwembad op een aangename temperatuur te verwarmen. Op winterdagen kunt u dus niet alleen ontspannen aan het zwembad, maar kunt u ook vrolijk genieten van een duik in het zwembad. Zwembadcollectoren op zonne-energie zijn gemaakt van verschillende materialen.

Het type dat je nodig hebt, hangt af van je klimaat en hoe je de collector gaat gebruiken. Als u uw zwembad alleen gebruikt bij temperaturen boven het vriespunt, dan heeft u waarschijnlijk alleen een opvangsysteem zonder glas nodig. Verzamelaars voor ongeglazuurd glas bevatten geen glazen afdekking (beglazing). Ze zijn over het algemeen gemaakt van stevig rubber of plastic dat is behandeld met een ultraviolet (UV) lichtremmer om de levensduur van de panelen te verlengen.

Vanwege hun goedkope onderdelen en eenvoudige ontwerp zijn ongeglazuurde collectoren meestal goedkoper dan geglazuurde collectoren. Deze ongeglazuurde systemen kunnen zelfs werken voor binnenzwembaden in koude klimaten als het systeem is ontworpen om terug naar het zwembad te worden afgevoerd wanneer het niet in gebruik is. Zelfs als u het systeem bij koud weer moet uitschakelen, kunnen ongeglazuurde collectoren kosteneffectiever zijn dan het installeren van een duurder glazen collectorsysteem. Waterverwarmers op zonne-energie genereren in de winter niet zoveel warm water.

Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, zijn beschermd tegen vorst en sneeuw smelt van uw zonnecollector voor waterverwarming ruim voordat deze van uw dak glijdt. Omdat zwembadverwarmers op zonne-energie uw bestaande zwembadpomp gebruiken om water door de panelen en terug naar uw zwembad te laten circuleren, zijn er geen extra elektriciteitskosten en geen gebruik van traditionele fossiele brandstoffen. Het argument is dat een twee inch zonnecollectorpaneelkop de efficiëntie verbetert door meer water per minuut in de vloeistofdoorgangen van het verwarmingsoppervlak te laten stromen. Het belangrijkste om te beseffen wanneer u onderzoek doet naar zwembadverwarmers op zonne-energie, is dat ze uitsluitend afhankelijk zijn van de zonnestralen, met name op direct zonlicht.

Twee grote fabrikanten van zwembadverwarmers op zonne-energie gebruiken het ontwerp van de plenumkamer tegenwoordig in hun zonnecollectorpanelen. Hoewel met zonne-energie verwarmde zwembaden ook's nachts warmte verliezen en slecht weer, is er meer dan genoeg zonne-energie om het verlies en sommige daarvan te overwinnen. Op een gegeven moment kwam iemand op het idee dat de extra stroombeperking ervoor zou zorgen dat het water gelijkmatiger zou worden verdeeld over alle vloeistofdoorgangen in het verwarmingsoppervlak van de zonnecollector. Combineer deze hoezen met uw zonneboiler en u zou moeilijk kunnen twijfelen aan de efficiëntie van zwembadverwarmers op zonne-energie.

Daarom wordt vrijwel elk zonnewater dat in de VS wordt geïnstalleerd, aangesloten op een conventionele reserveboiler om ervoor te zorgen dat zelfs in januari aan uw behoeften op het gebied van warm water wordt voldaan. Watertemperaturen voor het verwarmen van water in huis van 125° F tot 140° F vereisen zonnecollectoren die zijn gemaakt van metalen zoals koper die de warmte goed geleiden, en isolatie- en glazen afdekplaten om te voorkomen dat de warmte in de lucht wordt afgevoerd. Als u een verwarming wilt die snel werkt, raad ik u aan om in plaats daarvan te investeren in een zwembadverwarming op gas. Met deze kleine verschillen moet u rekening houden om echt te bepalen of een zonneboiler iets voor u is.

Als u een conventioneel zwembadverwarmingssysteem vervangt door een zonnestelsel, hebt u mogelijk een pomp nodig die groter is dan uw huidige of een aparte, kleinere pomp om het water van het zwembad naar en door de collectoren te verplaatsen. Als het echter regent of bewolkt is bij lage temperaturen, kunt u het beste vermijden om de zwembadverwarming op zonne-energie te laten draaien, omdat deze het zwembad daadwerkelijk kan koelen. U zou ongeveer 200-250 SF aan zonnepanelen willen hebben, en het werkt het beste als u een zonnecontroller installeert om de verwarming te automatiseren. De terugverdientijd van een zonneboiler varieert afhankelijk van wat u momenteel gebruikt om uw water te verwarmen en hoeveel warm water u elke dag gebruikt.