In een waterverwarmingssysteem op zonne-energie?

Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren, Zonnewaterverwarmingssysteem · Kosteneffectieve manier · Plaatsing van uw zonnewater. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. Verwarmingswater is verantwoordelijk voor 25% van het wereldwijde energieverbruik van woningen, meestal bereikt door fossiele brandstoffen te verbranden.

Zonneboilers doen het werk zonder verbranding. In tegenstelling tot fotovoltaïsche systemen (PV), die zonlicht omzetten in elektriciteit, vangen thermische systemen zonne-energie op als warmte. Zonneboilers brengen deze warmte over naar water in een opslagtank. Andere energiebronnen, zoals aardgas of elektriciteit uit een elektriciteitsnet, dienen als back-up voor bewolkte dagen.

Zoals in het CSI-T-rapport wordt opgemerkt: „In tegenstelling tot conventionele gas- en elektrische waterverwarmingstoestellen, die doorgaans door loodgieters worden geïnstalleerd, worden zonneboilers geïnstalleerd door verschillende bedrijven en overheidsinstanties. Actieve indirecte systemen laten een niet-bevriezende vloeistof door de zonnecollector naar een warmtewisselaar circuleren, waar de warmte van de vloeistof wordt overgebracht naar drinkwater. Op een eenvoudige manier zou je een ICS zonneboiler kunnen beschouwen als een watertank die is ingesloten in een soort 'oven' die zowel warmte van de zon als de warmte van het water in de tank vasthoudt. In 1896 sloot Clarence Kemp uit Baltimore een tank in een houten kist en creëerde zo de eerste 'batchwaterverwarmer' zoals ze tegenwoordig bekend zijn.

Zonneboilers kwamen op de markt, thermische zonne-energie had een breed potentieel en de twee reden op de golf. De zon verwarmt het water direct en de zwaartekracht stuurt het water naar je warmwateropslag. Actieve thermische zonne-energiesystemen gebruiken echter doorgaans een PV-paneel van 5—30 W en een kleine membraanpomp met laag vermogen of centrifugaalpomp om het water te laten circuleren. De zonnedroger van 18 m3 is gebouwd in de buurt van de kweekruimte van zijderupsen en is een hybride, die een zonneboiler combineert met een kas.

Om te zien hoeveel een volledig zonnestelsel voor uw huis zou kosten, kunt u een gratis, vrijblijvende offerte krijgen van een topzonnebedrijf bij u in de buurt door het onderstaande formulier in te vullen. De basisfunctie van een warmwaterboiler op zonne-energie is om water of een warmtewisselende vloeistof bloot te stellen aan zonnestralen en de verwarmde vloeistof vervolgens terug naar huis te laten circuleren voor huishoudelijk gebruik. Twee belangrijke factoren die van invloed zijn op de prestaties van correct geplaatste en geïnstalleerde zonnewaterverwarmingssystemen zijn onder meer kalkaanslag (in systemen op vloeibare of hydronische basis) en corrosie (in hydronische en luchtsystemen). De controller start de pomp wanneer het water in de collector voldoende ongeveer 8—10 °C warmer is dan het water in de tank, en stopt de pomp wanneer het temperatuurverschil 3—5 °C bereikt.

Sommige bouwvoorschriften vereisen dat u een conventionele waterverwarmer als reserveapparaat en wateropslageenheid gebruikt. De hoeveelheid warmte die door een zonnewaterverwarmingssysteem wordt geleverd, is in de eerste plaats afhankelijk van de hoeveelheid warmte die door de zon op een bepaalde plaats wordt afgegeven (zonnestraling).