Hoe weet je wanneer een warmwaterboiler vervangen moet worden?

De meeste standaard waterverwarmers gaan ongeveer tien jaar mee voordat ze vervangen moeten worden. U kunt nog een paar jaar uit uw systeem persen, maar na 10 jaar moet u op zijn minst overwegen om een vervangende boiler aan te schaffen. Teken jij en je familie rietjes voor douches en baden omdat er nooit genoeg warm water op aanvraag is? Als je een groeiende familie hebt of een badkamer hebt toegevoegd, voldoet je huidige warme water misschien niet echt aan je behoeften en is het tijd voor een grotere eenheid. De afmetingen van waterverwarmers zijn gebaseerd op het aantal liters water dat ze bevatten en waar ze naar vragen.

Over het algemeen is een capaciteit van 30 gallon prima voor één persoon; twee mensen doen het goed met een capaciteit van 40 gallon, en een boiler met een capaciteit van 50 gallon betekent geen duizelingwekkende douches meer voor grotere gezinnen. Ontdek de mogelijkheid om te upgraden naar een boiler die niet alleen aan uw huidige behoeften voldoet, maar ook nog jaren meegaat. Als een huiseigenaar meerdere keren een loodgieter inschakelt voor reparatie van een warmwaterboiler, kan het de moeite waard zijn om deze helemaal te vervangen. Laten we zes signalen bekijken dat uw boiler op het punt staat uit te vallen en hoe u kunt voorkomen dat dit gebeurt.

Waar dat toe doet, is in gesloten watersystemen zoals een boiler met een terugslagklep (drukregelaar en dergelijke) vóór de verwarming. Zelfs als geen van de bovenstaande problemen zich voordoet, moet de huiseigenaar, als een boiler ouder is dan 10 jaar, deze laten onderhouden. Voordat u een professional belt, moet u er echter voor zorgen dat de vervuiling daadwerkelijk afkomstig is van uw boiler en niet van de daadwerkelijke watertoevoer naar uw huis. We raden u ten zeerste aan om uw waterverwarmer in tankstijl op 140° F of hoger te houden om ervoor te zorgen dat ziekteverwekkende bacteriën zoals legionella (die legionella veroorzaakt) niet in de tank of in de leidingen kunnen groeien terwijl het warme water circuleert.

Als de vorige huiseigenaar geen documentatie heeft, kan het een uitdaging zijn om in te schatten hoe oud de boiler is en wanneer deze moet worden vervangen. Huiseigenaren moeten dit probleem controleren zodra ze ongebruikelijke geluiden uit hun boiler horen. Soms is een achterblijvende boiler gewoon het resultaat van te veel warme douches of rug-to-back ladingen wasgoed. De componenten die nodig zijn voor oudere waterverwarmingstoestellen zijn echter mogelijk niet zo gemakkelijk verkrijgbaar en in sommige gevallen is het misschien beter om het systeem in het algemeen te vervangen.

De levensduur van een boiler is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder waterkwaliteit, watertemperatuur en onderhoud. De gemiddelde voorgestelde levensduur van een traditionele boiler van de fabrikant ligt tussen de acht en 12 jaar. Een sporenhoeveelheid H2S-gas in het water is een andere oorzaak van de geur van warm water, maar het verwijderen van de anodestaaf zal dat geurprobleem ook niet verhelpen. Als het bezinksel niet wordt weggespoeld, wordt het sediment op de vloer harder en dikker en begint het te slijten van de boiler.

Er zijn echter gevallen waarin een oplossing nodig is, zodat uw boiler u op aanvraag warm water blijft geven. Als de warmwatervoorziening een probleem is in uw huis, wilt u misschien de voordelen overwegen van een tankloze boiler, die uw gezin een eindeloze voorraad warm water kan bieden.