Moet ik een elektrische boiler kopen als ik zonne-energie heb?

De meest kosteneffectieve optie is om een residentieel zonnepaneelsysteem te koppelen aan een elektrische boiler. Het zonnepaneelsysteem dekt niet alleen je kosten voor warm water, maar ook de energiekosten van je hele huis. Bovendien zijn elektrische waterverwarmers efficiënter dan zelfs zonneboilers van de hoogste kwaliteit. Zonnestelsels zijn zeker de hype waard als u op zoek bent naar een manier om uw rekeningen op de lange termijn te verlagen en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk te verlagen.

Omdat waterverwarmingstoestellen zoveel energie nodig hebben, is zonne-energie bovendien een geweldige manier om een deel van de luxe van het moderne leven te behouden zonder de hoge kosten. Ten eerste moet uw dak (de meest voorkomende plaats voor zonneboilers) in goede staat zijn en voldoende zon krijgen. Als je je dak moet vervangen, doe dat dan eerst. Afhankelijk van het systeem kun je met meer of minder zon rondkomen, maar een aanbevolen maatstaf is minstens zes uur zonlicht op heldere dagen, het hele jaar door.

Een direct naar het zuiden gericht dak (op het noordelijk halfrond) is het beste, maar waterverwarmingstoestellen kunnen in beide richtingen 45 graden F worden verschoven en presteren nog steeds goed genoeg. Ja, u kunt zonnepanelen gebruiken om elektriciteit te leveren om water te verwarmen in een conventionele elektrische verwarming. Een zonneboiler kan u wat geld besparen met groenere warmte, zodat u kunt douchen met de kracht van de zon. Een zonnepaneel op het dak kan worden aangepast aan de behoeften van een elektrische boiler en, afhankelijk van het rendement van de boiler, is mogelijk slechts een iets groter zonnepaneel nodig.

Maar aangezien de kosten van zonne-elektrische (fotovoltaïsche of PV) systemen de afgelopen jaren zijn gedaald, raden steeds meer energiedeskundigen elektrische waterverwarming aan, in plaats van thermische zonne-energie, en het gebruik van PV-modules om de elektriciteit op te wekken, zodat het nog steeds zonnewaterverwarming is, maar niet zo direct. Als uw warmwaterkosten hoog zijn, kunt u uw uitgaven binnen enkele jaren terugverdienen, veel sneller dan de 20 jaar of meer jaar dat een zonneboiler kan werken. Enerzijds verwarmen actieve directe systemen het water in de collectoren, waar het water vervolgens door uw hele huis wordt gestuurd. Alles, van uw verwarmde water tot een ruimteverwarming, kan dag en nacht worden gebruikt met een batterij of een op het net aangesloten zonnestelsel.

In plaats daarvan vertrouwen ze volledig op convectie, een mooie term die beschrijft hoe warm water stijgt om water te laten circuleren. Omdat waterverwarmers die in de warmtepompmodus werken veel tijd nodig hebben om water te verwarmen, zijn grotere tanks doorgaans zinvol. Als je nu een balans wilt vinden tussen kosten en een grote warmtewisselaar of iets dergelijks, dan kan de zonnekant misschien extra kosten met zich meebrengen, maar het is niet zo dat je gewoon kunt stellen dat gas goedkoper is dan de zon om water te verwarmen. Als het zonnepaneel niet genoeg energie kan produceren in vergelijking met dat van de verwarming, heb je een krachtiger zonnestelsel nodig.

Uw warmwatertank kan op natuurlijke wijze worden gevoed met een elektrische boiler of een geïntegreerd opslagsysteem voor collectoren. Hoewel lokale prijzen, uw energieverbruik en klimaat altijd van invloed zullen zijn op deze berekening, zullen zonneboilers u waarschijnlijk geld besparen en een deel van de CO2-uitstoot uit de atmosfeer houden. Zonnewaterverwarming wordt veel gebruikt in spa's, zwembaden en huizen om het water op een duurzame manier te verwarmen en zo te besparen op elektriciteitsrekeningen.