Hoe lang gaan zonneboilers mee?

De gemiddelde levensverwachting van gecertificeerde zonnewaterverwarmingssystemen is 20 jaar, veel langer dan die van standaard gas- of elektrische opslagwaterverwarmingstoestellen. Goed onderhouden warmwatersystemen op zonne-energie kunnen 20 jaar of langer meegaan. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw systeem en houdt de onderhoudskosten op lange termijn laag. Regelmatig onderhoud aan eenvoudige systemen kan zo zeldzaam zijn als om de 3-5 jaar, bij voorkeur door een zonneaannemer.

Systemen met elektrische componenten hebben na 10 jaar meestal een of twee vervangend onderdeel nodig. Meer informatie over onderhoud en reparatie van zonnewaterverwarmingssystemen. Het is heel goed mogelijk dat een thermisch zonnestelsel wel twintig jaar of langer meegaat en dat het in sommige gevallen wel dertig jaar meegaat. De onderdelen zijn robuust en goed vervaardigd, maar ze vallen ook onder een fabrieksgarantie van wel vijf jaar en de meeste onderdelen kunnen afzonderlijk worden vervangen zonder het hele systeem te hoeven vervangen.

Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, zijn beschermd tegen vorst en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt. Meer recentelijk hebben mensen gekozen voor waterverwarmers met elektrische warmtepomp, die worden gekoppeld aan zonnepaneelsystemen voor thuis. Deze systemen gebruiken hernieuwbare energie om de behoefte aan netstroom te verminderen en tegelijkertijd grote hoeveelheden warm water te leveren. Zoek een installateur van zonneboilers bij u in de buurt om uw energiekosten te verlagen zonder aan comfort in te boeten.

Wat garanties betreft, variëren deze van installateur tot installateur en van product tot product, maar bieden u een uitgebreide dekking tegen eventuele storingen in uw thermische zonneverwarmingssysteem. Als u grote ruimtebeperkingen heeft, kunnen warmwaterverwarmers op zonne-energie de beste manier zijn om te profiteren van zonne-energie. Nadat uw boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u enkele aanvullende energiebesparende strategieën proberen om uw kosten voor waterverwarming te verlagen, vooral als u een noodsysteem nodig heeft. Het zonnepaneelsysteem dekt niet alleen je kosten voor warm water, maar ook de energiekosten van je hele huis.

Zonnewaterverwarmingssystemen hebben bijna altijd een reservesysteem nodig voor bewolkte dagen en tijden van toenemende vraag. Zelfs na onderhouds- en installatiekosten is een thermisch verwarmingssysteem op zonne-energie een geweldige investering die veel voordelen biedt, niet alleen de duidelijke besparingen op uw verwarmingskosten. De terugverdientijd van een zonneboiler varieert afhankelijk van wat u momenteel gebruikt om uw water te verwarmen en hoeveel warm water u elke dag gebruikt. Hoeveel u uitgeeft aan een warmwaterboiler op zonne-energie, hangt af van het soort systeem en het formaat van het systeem dat u krijgt.

In plaats daarvan gebruiken deze zeer efficiënte apparaten speciale zonnecollectoren op uw dak om energie uit de zon te halen. Een reservesysteem kan ook deel uitmaken van de zonnecollector, zoals daktanks met thermosyfonsystemen. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen en niet om te zetten in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen.