Hoeveel energie produceert een zonneboiler?

Vaak is het raadzaam om een zonnepaneel te dimensioneren. Passieve zonnewatersystemen zijn meestal goedkoper dan actieve systemen, omdat ze geen speciale apparatuur nodig hebben om het water te pompen. De twee belangrijkste soorten zonneboilers zijn actief en passief; elk werkt anders en vereist verschillende apparatuur. De gemiddelde verwachting van de meeste zonnewaterverwarmingssystemen is ongeveer 20 jaar, met regelmatig onderhoud om de 3 tot 5 jaar.

Israël, Cyprus en Griekenland zijn per hoofd van de bevolking toonaangevend in het gebruik van zonnewaterverwarmingssystemen die 30% tot 40% van de woningen ondersteunen. De zonnefractie is het deel van de totale conventionele verwarmingsbelasting voor warm water (geleverde energie en stand-byverliezen van de tank). Als u geen volledig zonnestelsel voor thuis kunt installeren, of als u een off-grid huis heeft, kan een zelfstandige zonneboiler een goede optie zijn. Wanneer u op zoek bent naar opties voor zonneboilers, let dan op beoordelingen van de Solar Rating and Certification Corporation (SRCC).

Hoeveel u uitgeeft aan een warmwaterboiler op zonne-energie, hangt af van het soort systeem en het formaat van het systeem dat u krijgt. Zonneboilers zullen u op termijn veel geld besparen, met schattingen die variëren van een daling van 50% tot 90% van uw verwarmingsrekening. Elektrische warmtepompen gebruiken netenergie om uw water te verwarmen, maar in combinatie met een zonnestelsel in huis kunnen ze nog steeds op zonne-energie werken. Passieve zonneverwarmingssystemen slaan water op voor koude en bewolkte dagen, maar kunnen na een lange koudeperiode zonder warmte komen te zitten.

Het belastingkrediet voor schone energie, ook bekend als het federale belastingkrediet voor zonne-energie, biedt een krediet gelijk aan 30% van de kosten voor het installeren van een zonneboiler. Er zijn verschillende componenten van het warmwaterverwarmingssysteem die samenwerken om u via de zonneboiler van warm water te voorzien. Na installatie zal een warmwatersysteem op zonne-energie echter langzaam zijn waarde beginnen terug te betalen in de vorm van lagere energierekeningen. Zonnewaterverwarmingssystemen gebruiken straling van de zon om warmte voor water op te wekken, terwijl PV-systemen elektriciteit produceren.

Waterverwarmingstoestellen op zonne-energie gebruiken schone energie om water te verwarmen, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen en steenkool die worden gebruikt in combinatie met elektrische of gasboilers.