Kun je een boiler op zonne-energie laten draaien?

Zonnepanelen kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals stroomsystemen op afstand, telecommunicatieapparatuur, teledetectie, warmwaterverwarmers, zwembadverwarming en elektriciteitsopwekking door residentiële en commerciële zonne-elektrische systemen. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. Behalve batterijen kun je zonne-energie ook als warm water opslaan.

Door een omvormer te gebruiken die is aangesloten op het verwarmingselement van de boiler, wordt zonne-energie rechtstreeks van het paneel gehaald om het water te verwarmen. Voor zowel zonnepanelen als zonneboilers is de primaire productieperiode in de zonnige zomermaanden. Veel huiseigenaren zetten hun warmwaterboiler in de zomermaanden uit, omdat de vraag lang niet zo groot is. Voor een warmwaterboiler op zonne-energie zijn uw beste productiemaanden de maanden die u het minst nodig heeft.

Een kosteneffectievere manier om voor zonne-energie te kiezen, is door een elektrische boiler met zonnepanelen die elektriciteit opwekken op uw dak te laten draaien. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en kunnen het vermogen vervangen dat niet alleen nodig is voor het verwarmen van water, maar ook voor al uw andere elektriciteitsbehoeften in huis. Een zonnepaneel op het dak kan worden aangepast aan de behoeften van een elektrische boiler en, afhankelijk van het rendement van de boiler, is mogelijk slechts een iets groter zonnepaneel nodig. En uw nutsbedrijf kan u betalen voor eventuele overtollige elektriciteit die u opwekt met zonnepanelen.

Overtollige energie die een zonneboiler opwekt, wordt niet gecompenseerd. In deze blog leggen we uit hoe zonneboilers werken, bespreken we populaire merken, geven we tips om de juiste keuze voor u te maken en, belangrijker nog, laten we u zien hoeveel geld u kunt besparen. Uw warmwatertank kan op natuurlijke wijze worden gevoed met een elektrische boiler of een geïntegreerd opslagsysteem voor collectoren. Een direct naar het zuiden gericht dak (op het noordelijk halfrond) is het beste, maar waterverwarmingstoestellen kunnen in beide richtingen 45 graden F worden verschoven en presteren nog steeds goed genoeg.

Alle EnergyStar-gecertificeerde zonneboilers leveren deze cijfers en worden nuttig vergeleken door EnergyStar. Nadat uw boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u enkele aanvullende energiebesparende strategieën proberen om uw kosten voor waterverwarming te verlagen, vooral als u een noodsysteem nodig heeft. Hoewel ze misschien dezelfde voornaam hebben, zijn zonneboilers en elektriciteitssystemen voor zonnepanelen heel verschillend. Hoewel zonneboilers goedkoper zijn dan fotovoltaïsche zonnepanelen, zullen deze laatste op de lange termijn waarschijnlijk meer geld besparen en meer van uw energiebehoeften dekken.

Om twee personen van warm water te voorzien, moet een zonneboiler een collectorplaat van 20 vierkante meter hebben. Zelfs als u in een noordelijk of bewolkt klimaat leeft, kan het gebruik van zonnepanelen helpen om de hoeveelheid conventionele energie die uw verwarming nodig heeft te verminderen. Zonneboilers zijn in het verleden enorm populair geweest omdat ze uw elektriciteitsrekening verlagen en u in staat stellen uw water op te warmen met schone energie. Dit systeem is geschikt voor koude klimaten en is kosteneffectiever dan het installeren van meerdere zonnepanelen en thermische systemen.

Maar ze kunnen ook efficiënter zijn in het verwarmen van water dan afhankelijk zijn van een zonnepaneel en een conventionele eenheid. Als u eenmaal weet hoeveel energie uw zonneboiler nodig heeft, moet u de stroomproductie voor uw panelen berekenen.