Wat is het grote voordeel van een zonneboiler?

Een van de belangrijkste redenen waarom zonnepanelen veel zwaarder wegen dan welke andere vorm van energie dan ook, is dat als het gaat om het verwarmen van water, de efficiëntie is die ze ons bieden. Efficiëntie betekent hier dat de zonnepanelen bijna 80% straling omzetten in warmte-energie zonder gebruik te maken van externe brandstoffen. Om u te helpen beslissen of warmwaterboilers op zonne-energie geschikt voor u zijn, laten we het hebben over de 5 belangrijkste voordelen van zonneboilers. Zodra u investeert in een warmwaterboiler op zonne-energie, begint u dat geld terug te krijgen in de vorm van gratis energie.

In een typische woning wordt het elektriciteitsverbruik voor waterverwarming gemiddeld met minstens 50% verminderd. Als je ergens woont waar veel zon is, zoals Arizona, zou je een daling van 90% van je rekening voor waterverwarming kunnen zien. Wie wil er nou niet geld besparen en gratis energie krijgen?. Het meest voor de hand liggende voordeel van een zonneboiler ten opzichte van een standaard waterverwarmer is het verminderde energieverbruik.

Gemiddeld ziet u een vermindering van het energieverbruik van de boiler met ongeveer 50%. Maar als u in een zonnige omgeving woont en optimaal bent geplaatst voor zonsopvang, kunt u het energieverbruik met maar liefst 90% verminderen. Ontvang het laatste HomeServe-nieuws, tips en promotieberichten, waaronder speciale aanbiedingen. Houd je inbox in de gaten voor onze eenvoudige onderhoudstips voor.

Je springt onder de douche en springt er snel weer uit, want het stomende water dat je was beloofd, is nergens te vinden. Als dat het geval is, is het misschien tijd voor een nieuw warmwatersysteem. En zolang je er een zoekt, overweeg dan een zonneboiler. Als u er niet veel van weet, aarzelt u misschien om een boiler op zonne-energie aan te schaffen.

Hoeveel kosten ze? Hoe goed werken ze als de zon niet schijnt?) Maar warmwatersystemen op zonne-energie kunnen huiseigenaren veel voordelen bieden. Misschien vindt u het kopen van een woning een waardevolle investering. Dit is wat je moet weten. Bij de keuze voor een warmwatersysteem op zonne-energie kunt u kiezen tussen een actief systeem en een passief systeem.

Het belangrijkste verschil is dat actieve systemen een circulatiepomp en bedieningselementen hebben. Passieve systemen zijn doorgaans minder efficiënt, maar ze zijn goedkoper en gaan vaak langer mee. Een installateur kan u helpen bepalen welk type het beste werkt voor uw huis, waterbehoeften en locatie. Het antwoord op deze vraag hangt altijd af van uw individuele omstandigheden, maar de meeste mensen vinden een zonnewaterverwarmingssysteem een goede investering.

Als u een milieuvriendelijkere levensstijl probeert op te bouwen, is zonnewater een geweldige aanvulling op uw huis omdat het uw ecologische voetafdruk verkleint. Zelfs degenen die niet geïnteresseerd zijn in groen voor het milieu, merken dat een zonnestelsel hen financieel meer groen geeft door meer geld in hun zak te steken. Hoewel de kosten vooraf hoog kunnen zijn, betalen deze systemen zichzelf na verloop van tijd terug door uw energierekening te verlagen. Warmwatersystemen op zonne-energie zijn echter niet zonder nadelen.

Uw potentiële besparingen kunnen verschillen, afhankelijk van waar u zich bevindt, en sommige huiseigenaren moeten extra kosten betalen om hun huis klaar te maken voor de systemen. Het is belangrijk om zowel de voor- als nadelen te begrijpen van het installeren van warm water op zonne-energie voordat u beslist of dit geschikt voor u is. Het ministerie van Energie schat dat 19% van het energieverbruik van een huishouden bestemd is voor het verwarmen van water. In de meeste huizen is dit verantwoordelijk voor het op een na grootste energieverbruik, achter ruimteverwarming.

Maar als je eenmaal warm water op zonne-energie hebt geïnstalleerd, kost het niets om het water te verwarmen, want het gebruik van de zon is gratis. Het exacte bedrag dat u kunt verwachten te besparen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel warm water u gebruikt en waar u woont. Ze zeggen echter dat de gemiddelde U, S. Huishoudens besparen 50% tot 80% op hun kosten voor waterverwarming na installatie van een warmwatersysteem op zonne-energie.

U bent ook beschermd als er in de toekomst brandstoftekorten of stijgende energiekosten zijn. Huizen met groene elementen worden steeds populairder, dus warm water op zonne-energie kan uw wederverkoopwaarde verhogen. Het is waarschijnlijk dat warm water op zonne-energie waarde toevoegt aan uw huis wanneer u klaar bent om te verkopen, aangezien kopers blijven zoeken naar energiebesparende en milieuvriendelijke huisvestingsopties. Warmwatersystemen op zonne-energie hebben een gas- of elektrisch reservesysteem voor bewolkte dagen, maar het grootste deel van uw warme water wordt verwarmd met 100% hernieuwbare energie.

Dit betekent dat u de ecologische voetafdruk van uw huishouden verlaagt en broeikasgassen uit de atmosfeer houdt. Er is zeker een premie voor het installeren van zonne-energie. Belastingkortingen kunnen echter helpen om de kosten te verlagen. En volgens Energy Star gaan warmwatersystemen op zonne-energie vaak langer mee dan traditionele systemen, dus u kunt de kosten van een vervangend systeem uitstellen.

Warmwaterpanelen op zonne-energie zijn veel kleiner dan zonnepanelen omdat ze zonlicht efficiënter omzetten in warmte. Desondanks heb je wel ruimte op je dak nodig voor het systeem. Die ruimte moet in de juiste richting worden georiënteerd en mag niet worden bedekt door schaduw van bomen of hogere gebouwen. Omdat de systemen zwaar kunnen zijn, zijn ze mogelijk niet geschikt voor oudere huizen.

Of misschien moet u het dak verstevigen zodat het het gewicht kan dragen. Met al deze overwegingen kan het moeilijk zijn om een geschikte ruimte te vinden voor een zonnewatersysteem. Installateurs komen over het algemeen graag bij u langs om te bepalen of een systeem voor u werkt. Zonnepanelen kunnen warmte genereren op bewolkte dagen, maar het kan zijn dat het systeem bij bepaalde weersomstandigheden minder efficiënt is.

Dit is vooral het geval in noordelijke staten die in de winter minder zonneschijn krijgen. De meeste systemen hebben boosters die warm water leveren als de zon de uitdaging niet aankan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over koude douches. Het kan echter zijn dat u minder financiële voordelen heeft als u in een gebied woont waar geen zonnige dagen zijn. Alle warmwatersystemen moeten worden onderhouden, of u nu het systeem doorspoelt of de kleppen controleert.

Zonnestelsels kunnen echter moeilijker zelf te onderhouden zijn vanwege de aard van de onderdelen. Het kan ook moeilijker zijn om iemand te vinden voor onderhoud dan met een traditioneel systeem. Houd bij het nemen van uw beslissing rekening met deze toekomstige kosten. Ontvang het laatste nieuws, tips en promotieberichten, waaronder speciale aanbiedingen.

HomeServe is een onafhankelijk bedrijf dat gescheiden is van uw lokale nutsbedrijf of gemeenschap. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de haalbaarheid van een warmwatersysteem op zonne-energie voor uw woning, is uw lokale klimaat.

Binnenlandse waardecreatie kan worden gemaximaliseerd door de capaciteiten van bestaande industrieën in de waardeketen te benutten en te verbeteren, of door deze te ontwikkelen door middel van beleid en maatregelen die de vraag naar zonneboilers stimuleren en later de capaciteit in de waardeketen verhogen. Aangezien een opslagsysteem met integrale collectoren al warm water opslaat naast het opvangen van zonnewarmte, kan het worden verpakt met een tankloze of op maat gemaakte boiler voor back-up. Door de dalende kosten van hernieuwbare energie is zonne-energie bijzonder aantrekkelijk geworden voor waterverwarming. Aangezien zonnewaterverwarming een relatief eenvoudige technologie vereist, kunnen lokale fabrikanten in de meeste landen, vaak kleine tot middelgrote bedrijven, de systemen zelf produceren, installeren en onderhouden.

Hier zijn een paar unieke voordelen van producten voor het verwarmen van water op zonne-energie voor thuis die u kunnen overtuigen om uw huis te upgraden. Zonnewaterverwarmingssystemen hebben bijna altijd een reservesysteem nodig voor bewolkte dagen en tijden van toenemende vraag. Belangrijk is dat als u een elektrische boiler heeft, het logischer kan zijn om een PV-systeem op zonne-energie te installeren in plaats van warm water op zonne-energie, omdat u hernieuwbare zonne-energie kunt gebruiken om uw elektrische waterverwarmingsinstallatie te laten draaien. Een optie voor eigenaren van onroerend goed die willen profiteren van zonne-energie, is om een elektrisch systeem op zonne-energie te installeren, naast warm water op zonne-energie of op zichzelf.

Het verwarmen van je water rechtstreeks van zonnestralen is veel efficiënter dan het omzetten van zonlicht in energie die vervolgens wordt gebruikt om het water in je huis op te warmen. Omdat zonneboilers efficiënter zijn dan traditionele zonnepanelen, heeft de gemiddelde woning slechts één tot drie zonneboilers nodig. Als je zonne-energie kunt gebruiken om water op te warmen, is dat minder fossiele brandstof of aardgas dat door traditionele elektrische of gasboilers in de atmosfeer terechtkomt. .