Zijn zonneboilers de moeite waard?

Als u een zonneboiler installeert, zou uw factuur voor waterverwarming gemiddeld met 50% - 80% moeten dalen. Omdat de zon gratis is, ben je bovendien beschermd tegen toekomstige brandstoftekorten en prijsstijgingen. Als u een nieuw huis bouwt of herfinanciert, is de economie nog aantrekkelijker. Natuurlijk kunnen zonneboilers in sommige gevallen de moeite waard zijn.

Ze zijn effectiever dan zonnepanelen in hun specifieke functie: water verwarmen. Het zonlicht hoeft alleen het water te verwarmen en niet om te zetten in elektriciteit die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water te verwarmen. Het is duidelijk dat een warmwaterboiler op zonne-energie in veel gevallen nuttig kan zijn. Ze zijn betrouwbaarder dan zonnepanelen in hun specifieke functie: water verwarmen.

De zonneschijn hoeft alleen maar het water op te warmen, geen elektriciteit te worden die vervolgens een systeem van stroom voorziet om het water op te warmen. Net als zonne-PV-systemen, helpt het installeren van warm water op zonne-energie u om te besparen op de energierekening. Of u nu uw water verwarmt met elektriciteit, gas of een andere brandstof, warmwatersystemen op zonne-energie leveren elke dag een hoeveelheid gratis warm water, en die besparingen lopen in de loop van de tijd op. Afhankelijk van de technologie die u momenteel gebruikt om het water van uw woning op te warmen, uw terugverdientijd of de tijd die nodig is om uw initiële investering terug te verdienen, kan warm water op zonne-energie variëren.

Zo'n systeem is niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en gebruikt energie van de zon om opgeslagen water te verwarmen. Het bespaart dus geld, wat een groot voordeel is van zonneverwarmingssystemen. Energie van de zon kost niets, dus er is geen lading van elektrische voorzieningen nodig. Als u overweegt om op zonne-energie te gaan, zou u in een ideale wereld zowel warm water op zonne-energie als zonne-energie installeren.

Het installeren van een warmwaterboiler op zonne-energie is een populaire manier voor huiseigenaren om hun elektriciteitsrekening te verlagen. Als je alleen op zonne-energie vertrouwt om je water te verwarmen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat dit niet vanzelf gaat. Het gebruik van een zonnewaterverwarmingssysteem heeft veel voordelen en veel van de nadelen kunnen worden voorkomen door een professionele installatie. Het exacte bedrag dat u kunt verwachten te besparen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel warm water u gebruikt en waar u woont.

Je moet ook nadenken over hoeveel zonneschijn je huis krijgt, hoeveel warm water je dagelijks gebruikt en wat je uitgavenplan is. Hoeveel u uitgeeft aan een warmwaterboiler op zonne-energie, hangt af van het soort systeem en het formaat van het systeem dat u krijgt. Warmwaterpanelen op zonne-energie zijn veel kleiner dan zonnepanelen omdat ze zonlicht efficiënter omzetten in warmte. Dit betekent dat zodra de watertemperatuur onder een bepaald niveau daalt, het boosterelement in werking treedt en het water op de juiste temperatuur verwarmt.

Voordat u overstapt op een warmwaterinstallatie op zonne-energie, is het belangrijk om de voor- en nadelen van de technologie te begrijpen. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van hoeveel warm water u gebruikt, u mogelijk moet vertrouwen op een noodwarmwatersysteem dat is gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Het zonnepaneelsysteem dekt niet alleen je kosten voor warm water, maar ook de energiekosten van je hele huis. Om te zien hoeveel een volledig zonnestelsel voor uw huis zou kosten, kunt u een gratis, vrijblijvende offerte krijgen van een topzonnebedrijf bij u in de buurt door het onderstaande formulier in te vullen.

Bovendien kan een goed onderhouden warmwaterinstallatie op zonne-energie meer dan 20 jaar meegaan en tegelijkertijd gratis warm water produceren met zonne-energie.