Hoeveel kost een zonneboiler?

Kosten per grootte · Kortingen · Typen per budget · Doe-het-zelfkosten. Passieve systemen zijn goedkoper dan actieve systemen, maar ze zijn ook aanzienlijk minder efficiënt. Passieve systemen raken op bewolkte dagen snel zonder warm water en kunnen slechts ongeveer 40% van het benodigde warme water in de gemiddelde woning verwarmen, dus er is een elektrisch noodsysteem nodig. Actieve systemen zijn duurder en complexer, maar ze zijn veel efficiënter en kunnen genoeg warm water produceren voor het gemiddelde gezin, zelfs als er meerdere bewolkte dagen achter elkaar zijn.

Ze hebben geen hoofdbackupsysteem nodig. De apparatuur is iets duurder om te installeren, maar het maakt een traditionele back-up-eenheid overbodig. Aangezien het conventionele systeem volledig wordt vervangen, hoeft u alleen rekening te houden met de kosten van een actief systeem. Als je voor een actief systeem hebt gekozen, heb je meer nodig dan alleen de collector en de opslagtank.

Deze essentiële extra onderdelen zullen de prijzen van zonneboilers verhogen. Of zonneboilers op bewolkte dagen werken, hangt af van de situatie. Passieve eenheden kunnen na enkele bewolkte dagen geen warm water leveren en moeten afhankelijk zijn van een noodverwarming. Actieve systemen kunnen veel langer zonder zon werken vanwege hun grotere thermische capaciteit en hun elektrische of gasreserves.

Scheidingsapparatuur en kosten voor professionele installatie Passieve zonneboilers kosten minder, maar zijn minder efficiënt dan directe modellen. Ze zijn het meest populaire type en de meeste gebruiken de thermosifon, ook bekend als thermosyphon, om verwarmd water op te slaan. De kosten van dit passieve systeem zijn echter lager en Duda heeft een goede reputatie op het gebied van kwaliteit. Dit apparaat is SRCC-gecertificeerd, wat betekent dat het in aanmerking komt voor de federale belastingkredieten voor zonne-energie van 26%, inclusief de volledige installatiekosten.

Het komt ook in aanmerking voor lokale incentives voor zonneboilers. Een voordeel van het systeem is dat het minder vaak wordt in- en uitgeschakeld dan het directe zonnewaterverwarmingssysteem. Bij eenheden zoals het thermosyphon zonnewaterverwarmingssysteem moet de tank hoger zijn dan de collector. Passieve systemen gebruiken geen pompen en zijn afhankelijk van convectie om het water te laten circuleren als verwarmd water stijgt en koud water zinkt.

Met een direct systeem wordt het water door de zonnecollectoren gecirculeerd, zodat de zon het water direct kan verwarmen. Een handmatig ventiel filtert's nachts koud water in de collectoren en wisselt af welk water wordt verwarmd en gekoeld. Als u het hele jaar door van warm water in uw zwembad wilt genieten, wilt u misschien een zwembadverwarming op zonne-energie installeren. Het installeren van een standaard waterverwarmer verhoogt de waarde van uw huis niet, maar de toevoeging van een zonneboiler kan de waarde van uw huis met wel 27 procent verhogen volgens de U.

Niet alleen verkleinen zonneboilers uw ecologische voetafdruk, maar ze kunnen zichzelf ook terugbetalen in slechts drie zes jaar. Samenwerken met een aannemer kan voldoende zijn om sommige mensen ervan te weerhouden zelfs maar een zonneboiler in hun huis te proberen. Op dat moment bepalen ze de juiste oriëntatie en kanteling van de zonnecollectoren om ervoor te zorgen dat ze het water in uw warmwatertank op zonne-energie optimaal verwarmen. Aan de andere kant kunnen niet alle zonneboilers voldoen aan de totale vraag van een gezin naar warm water, vooral in gebieden waar bewolking een probleem is, dus de meeste huizen hebben nog steeds een reservetank nodig om warm water te leveren wanneer het zonnestelsel dat niet aankan.

Een zonneboiler is afhankelijk van de zonnestralen, dus op bewolkte dagen is het mogelijk dat er niet direct warm water beschikbaar is. Met een tankloze boiler hoef je je geen zorgen te maken over een grote wateropslagtank in huis, dus ze besparen ruimte. Een gasboiler is eenvoudig te installeren, maar gas is niet overal beschikbaar, in tegenstelling tot zonne-energie, die afhankelijk is van zonnestralen om te functioneren. Duda Diesel maakt zonneboiler in dezelfde stijl beschikbaar met opslagtankafmetingen die variëren van 150 liter (40 gallons) tot 300 liter (80 gallons).