Wat is etc zonneboiler?

Geëvacueerde buiscollectoren bestaande uit dubbellaagse buizen van borosilicaatglas die zijn geëvacueerd voor isolatie. Het absorberende materiaal dat in de buitenwand van de binnenbuis is bedekt, helpt bij de opname van zonnestraling en draagt de warmte later over aan het water dat door de binnenbuis stroomt. De zonneboiler is een wetenschappelijke innovatie die de manier waarop waterverwarmers tegenwoordig worden gebruikt, heeft veranderd. In een zonnewaterverwarmingssysteem is een collector een integraal apparaat dat het water verwarmt door zonnewarmte te absorberen.

Er zijn twee soorten collectoren, namelijk platte zonnecollectoren (FPC) en zonnecollectoren voor geëvacueerde buizen (ETC). In deze post gaan we kijken naar de verschillen. ETC Zonneboilers zijn de meest efficiënte zonneboilers die momenteel beschikbaar zijn. Ze zijn getest en gecertificeerd om voor meer dan 90% efficiënt te zijn.

Het beste van ETC zonneboilers is dat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Dit betekent dat je geen rommelige chemicaliën of filters hoeft te reinigen. Er is ook geen elektriciteit nodig om ze te laten werken. Een Evacuated Tube Collector (ETC) is een zonnewaterverwarmingssysteem dat is gebaseerd op efficiënte zonnecollectortechnologie.

Het maakt gebruik van geleidende glazen buizen om warmte van de zon op te nemen, die vervolgens wordt overgebracht naar het water of andere circulerende vloeistoffen. De meeste zonneboilers hebben een goed geïsoleerde opslagtank nodig. Opslagtanks voor zonne-energie hebben een extra uitlaat en inlaat aangesloten op en van de collector. In systemen met twee tanks verwarmt de zonneboiler water voordat het in de conventionele boiler terechtkomt.

In systemen met één tank wordt de noodverwarming gecombineerd met de opslag van zonne-energie in één tank. Bovendien wordt de onderkant van de geëvacueerde buizen meestal niet blootgesteld aan direct zonlicht en wordt deze inactief, wat de prestaties van deze waterverwarmingstoestellen verder vermindert. De koperen staven met hun geëvacueerde buizen zijn verbonden met een warmtewisselaar waar koud water naar binnen stroomt om door de geëvacueerde buis te worden verwarmd en als warm water naar de geïsoleerde opslagtank stroomt. Dit zorgt ervoor dat een ETC-zonneboiler hogere vloeistoftemperaturen produceert in vergelijking met andere zonneboilers zoals de FPC (Flat Plate Collector).

De afgelopen dagen worden zonnewaterverwarmingssystemen met geëvacueerde buizen (ETC) voorgesteld als de prominente oplossing voor de residentiële en industriële behoeften op het gebied van waterverwarming met verschillende capaciteiten, zonder afhankelijk te zijn van de elektriciteitsnetten. In dit artikel wordt een experimentele beoordeling gepresenteerd om de prestaties van de zonneboiler met geëvacueerde buis te verbeteren met behulp van twee verschillende vormen van diffuse reflectoren, namelijk een platte diffuse reflector (FDR) en een golvende diffuse reflector (WDR). Nadat uw boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u enkele aanvullende energiebesparende strategieën proberen om uw kosten voor waterverwarming te verlagen, vooral als u een noodsysteem nodig heeft. Als u op zoek bent naar een zonnewaterverwarmingssysteem met een collector waarop u altijd kunt vertrouwen, kies dan voor Evacuated Tube Collectors (ETC).

Daarom is het het meest populaire onderwerp van onderzoek om de prestaties van deze waterverwarmingstoestellen te verbeteren met behulp van speciale voorzieningen. Aangezien een opslagsysteem met integrale collectoren al warm water opslaat naast het opvangen van zonnewarmte, kan het worden verpakt met een tankloze of op maat gemaakte boiler als back-up. Passieve zonnewaterverwarmingssystemen zijn doorgaans goedkoper dan actieve systemen, maar ze zijn meestal niet zo efficiënt. Zonnewaterverwarmingssystemen hebben bijna altijd een reservesysteem nodig voor bewolkte dagen en tijden van toenemende vraag.

Deze factoren omvatten zonnebronnen, klimaat, lokale bouwvoorschriften en veiligheidskwesties; daarom is het het beste om een gekwalificeerde aannemer voor thermische zonne-energiesystemen uw systeem te laten installeren. De efficiëntie van de boiler is echter een belangrijk punt van zorg, vooral op dagen met weinig zonnestraling en op regenachtige dagen.