Werken zonneboilers bij koud weer?

Waterverwarmers op zonne-energie genereren in de winter niet zoveel warm water. Systemen die in het noordoosten zijn geïnstalleerd, zijn beschermd tegen vorst en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt. Voor het verwarmen van water op zonne-energie zijn er enkele speciale klimaatproblemen, vooral voor woningen in koudere streken. De meeste verzameleenheden zijn afhankelijk van leidingen die vergelijkbaar zijn met het sanitairsysteem van uw huis, die kunnen bevriezen als de temperatuur daalt.

Het zou je natuurlijk niet veel helpen als je alleen in de zomer een warme douche zou kunnen nemen, dus hebben warmwaterfabrikanten ontwerpkenmerken bedacht om te voorkomen dat systemen bevriezen. Een grote vraag voor degenen die niet goed thuis zijn in zonne-energie is hoe de panelen in hartje winter werken. Dit is een zeer terechte vraag als je in een gematigde regio woont en niet zo bekend bent met zonne-energie. Voordat u uw zonneboiler installeert, is het goed om deze vragen beantwoord te krijgen.

Als u overweegt een zonneboiler aan te schaffen, zijn hier de soorten zonneboilers en hoe ze werken tegen de strenge kou van de winter. Het eerste dat u moet onthouden, is dat zonneboilers niet bedoeld zijn om uw boiler volledig te vervangen. Een typische zonneboiler kan in de loop van dat jaar 60-80% van het water verwarmen dat u gebruikt. Van april tot september wordt het meeste van uw warme water verwarmd met zonne-energie.

Warmwaterverwarmers op zonne-energie werken wel in de winter, maar hun efficiëntie wordt drastisch verminderd. Een goed ontworpen warmwatersysteem op zonne-energie kan in de zomer maar liefst 100% van uw warm water produceren, maar dat aantal kan dalen tot minder dan 25% tijdens een hele slechte winter. Hoewel een zonneboiler heel goed werkt in zonnige streken, is hij zelfs bij vriesweer een betrouwbare bron van warm water. We hebben de cijfers op een rijtje gezet en de configuratie voor warm water op zonne-energie gevonden die het beste bij uw behoeften past.

Als de temperatuur in de winter koud is, wordt radiatorvloeistoftechnologie gebruikt in zonneboilers. We zijn nu ook uw lokale leverancier van zonneboilers en staan klaar om u te helpen met al uw behoeften op het gebied van zonneverwarming. Ondanks de lange winters behoort Massachusetts zelfs tot de topstaten in de Verenigde Staten op het gebied van zonnewaterverwarminginstallaties, alleen achter de gebruikelijke, zonnige verdachten (Californië, Hawaï, Florida en Arizona). Warmwatertanks op zonne-energie worden soms gecombineerd met een back-upeenheid, het zonnewaterverwarmingssysteem wordt soms gecombineerd met een noodgas- of elektrische warmwatertank.

Verwarm water op dagen dat niet genoeg (of geen) daglicht geeft. Werken zonneboilers in de winter? De geïnstalleerde systemen hebben bescherming tegen vorst en sneeuw smelt van uw zonnewaterverwarmingscollector ruim voordat deze van uw dak glijdt. Nadat het circuit is aangesloten en de watertemperatuur lager is dan 50° C, wordt de temperatuurregelaar automatisch ingeschakeld, wordt de boiler aan het begin verwarmd en bereikt de watertemperatuur de vooraf ingestelde temperatuur van de boiler (75° C tot 85° C), wordt de thermostaat losgekoppeld en de boiler stopt met verwarmen. Uw eerste optie voor een warmwaterboiler op zonne-energie in een koudegebied is een zogenaamd actief gesloten kringloopsysteem.

Water wordt in de zonnecollector gepompt, verwarmd en vervolgens weer in de opslagtank afgevoerd. Zonneboiler in de winter, het zonnewaterverwarmingssysteem kan effectief zijn vanwege de efficiënte isolatie. Diffuus zonlicht, soms een kenmerk op bewolkte dagen, vermindert echter de verwarmingscapaciteit van de meeste zonneboilers. Omdat het water automatisch uit de collector loopt en er geen water meer in de collector wordt gepompt, heeft dit systeem een ingebouwde vorstbeveiliging.

Als de watertemperatuur regelmatig onder de 55 graden daalt, kunt u uw zonnepanelen helpen door bronwater door het systeem te pompen in plaats van water uit de buurt van het oppervlak.