Is een zonneboiler goed voor de gezondheid?

Een zonneboiler kan u wat geld besparen met groenere warmte, zodat u kunt douchen met de kracht van de zon. Passieve zonneboilers zijn de goedkopere, eenvoudigere optie, maar zijn doorgaans ook minder efficiënt dan actieve systemen. In indirecte verwarmers verwarmt de zon een warmteoverdrachtsvloeistof (vaak een mengsel van water en propyleenglycol), die vervolgens de warmte overbrengt naar water in een tank. Hoewel hun zonneboiler niet rechtstreeks water bespaart, merken ze dat ze minder water verbruiken en in het algemeen nog meer besparen.

De basisfunctie van een warmwaterboiler op zonne-energie is om water of een warmtewisselende vloeistof bloot te stellen aan zonnestralen en de verwarmde vloeistof vervolgens terug naar huis te laten circuleren voor huishoudelijk gebruik. Hoewel zonneboilers goedkoper zijn dan fotovoltaïsche zonnepanelen, zullen deze laatste op de lange termijn waarschijnlijk meer geld besparen en meer van uw energiebehoeften dekken. Componenten voor warmwaterverwarmers op zonne-energie zijn gemakkelijk verkrijgbaar in veel nationale winkelketens, zoals Home Depot. Actieve zonnecollectoren gebruiken ofwel antivriesmiddel dat van de zonnecollector naar een warmtewisselaar wordt geleid die drinkwater verwarmt voor opslag en huishoudelijk gebruik, of verwarmen gewoon water dat vervolgens naar een watertank wordt gepompt.

Of een zonneboiler de moeite waard is, hangt allemaal af van waar u woont, uw behoeften en voorkeuren, en of u van plan bent zonnepanelen te installeren. Van tijd tot tijd bevat Water — Use It Wisely gastbloggers die schrijven over onderwerpen die verband houden met water en waterbesparing. In de wereld van vandaag worden zonneboilers erg populair, of het nu gaat om een zonneboiler voor huishoudelijk gebruik of een industriële zonneboiler. Sterker nog, een warmwatersysteem op zonne-energie betaalt zichzelf doorgaans terug in slechts vier tot acht jaar en kan naar verwachting 40 jaar of langer meegaan.

Als u een nieuw huis bouwt of herfinanciert, kunt u de kosten van een nieuwe zonneboiler in uw hypotheek opnemen. Als het water via een externe bron naar binnen wordt gepompt en niet alleen uit regenwater wordt opgevangen, kan er een glazen afdekking overheen worden geplaatst om de zonnestralen te concentreren, waardoor het water nog heter wordt. ICS-systemen (Integral Collector Storage) zijn de eenvoudigste van alle waterverwarmingseenheden op zonne-energie; de warmtecollector dient ook als wateropslagtank. Federal Residential Renewable Energy Tax Credits (ook bekend als ITC, of Investment Tax Credits) kunnen een belastingkrediet van 26 procent bieden op zonneboilers.