Hoe lang gaat een waterverwarmer van 12 jaar mee?

Gemiddelde levensduur van een warmwaterverwarmer Bij regelmatige inspectie, afvoer en spoeling kunt u verwachten dat een gasboiler 8-12 jaar meegaat en dat een elektrische boiler 10-15 jaar meegaat. Conventionele tankwaterverwarmers gaan gemiddeld 8-12 jaar mee. Als het echter op de juiste manier wordt gebruikt en onderhouden, kan het zelfs meer dan 15 jaar meegaan. De tank heeft een anodestang die corrosieve elementen in water aantrekt en de binnenbekleding beschermt tegen corrosie.

Een conventionele elektrische of gasboiler houdt verwarmd water in een geïsoleerde opslagtank. De gemiddelde tank gaat 10 — 15 jaar mee. Als u niet zeker weet hoe oud uw apparaat is, controleer dan het serienummer. Hoewel gasboilers doorgaans 8-12 jaar meegaan, hebben elektrische waterverwarmers een langere levensduur, die gemiddeld 10-15 jaar meegaat.

Gemiddeld zou een boiler acht tot twaalf jaar moeten meegaan. De levenscyclus van uw boiler zal echter variëren, afhankelijk van het ontwerp van uw boiler en waar u woont. De hardheid van het water is een andere overweging bij het inschatten van de levensduur van een boiler. Het belangrijkste is dat als u weet welke warmwaterverwarmer precies gewenst is voordat de huidige aan het einde van zijn levensduur is, het proces veel soepeler verloopt.

Een slechte boiler kan grote schade aanrichten als u eenvoudige taken probeert uit te voeren, zoals douchen of afwassen. De kosten voor het vervangen van een gebruikte boiler zijn afhankelijk van uw locatie, waar de verwarming zich in de woning bevindt, het type warmwaterboiler dat wordt geïnstalleerd en of het een noodgeval is. De levensduur van een boiler varieert, afhankelijk van het type boiler, de kwaliteit van de unit en hoe goed deze is onderhouden. Met andere woorden, u moet uitzoeken hoeveel warm water uw boiler in een uur moet leveren tijdens piekgebruik.

Uw boiler heeft mogelijk meer hoogte of breedte dan uw oude, dus meet voordat u koopt. Uiteindelijk kunnen tankloze waterverwarmers (die geen anodestangen gebruiken) echter ook last hebben van corrosie en moeten worden vervangen. Wanneer een boiler in tankstijl 8 tot 10 jaar oud is, of een tankloze boiler 15 tot 18 jaar oud is, is het tijd om na te denken over vervanging ervan. U hoeft uw boiler niet automatisch te vervangen zodra het aantal jaren „X” is bereikt als dat de enige indicatie is die u ziet.

Mijn boiler uit 1992 is net 30 jaar oud geworden, maar lijkt eindelijk defect te zijn en ik zal hem over een week of twee vervangen. Als uw boiler begint te lekken, te roesten of vreemde geluiden produceert, begin dan geld te besparen door een nieuwe te kopen. Vóór 2001 was American eigendom van GSW Corporation en produceerde waterverwarmingstoestellen voor bijna 50 verschillende merken. Deze vuistregel is van toepassing op de meeste fabrikanten van warmwaterverwarmers, maar u kunt dit bij twijfel op de website van het bedrijf bevestigen.

In tegenstelling tot tankboilers hoeven ze niet overal te draaien om het water warm te houden, waardoor hun levensduur wordt verlengd.