Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een warmwaterboiler?

Er zijn zonnepanelen die 100 watt absorberen en produceren, en andere 300 watt. Dus om een boiler te laten werken die tot 1500 watt verbruikt, heb je zonnepanelen van 15x100 watt of 15x300 watt nodig. Voor zonnepanelen van 15x300 watt hebt u slechts 3 panelen nodig, wat u ruimte op het dak bespaart en eenvoudiger te installeren is. Hoogstwaarschijnlijk heb je een of twee zonnepanelen nodig om je boiler van stroom te voorzien.

Ervan uitgaande dat uw zonnepaneel de meest recente technologie gebruikt, zou één zonnepaneel voldoende moeten zijn. Veel mensen combineren tegenwoordig zowel zonnepanelen als zonneboilers om hun conventionele energieverbruik te verminderen. Lokale zonnebedrijven zullen zowel zonnepaneelsystemen als zonneboilers kunnen installeren. Waterverwarmingstoestellen op zonne-energie gebruiken schone energie om water te verwarmen, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen en steenkool die worden gebruikt in combinatie met elektrische of gasboilers.

Zonneboilers zullen u op termijn veel geld besparen, met schattingen die variëren van een daling van 50% tot 90% van uw verwarmingsrekening. Actieve zonneboilers gebruiken een pomp om warm water van de zonnecollectoren of absorbers naar uw huis te laten circuleren. De gemiddelde verwachting van de meeste zonnewaterverwarmingssystemen is ongeveer 20 jaar, met regelmatig onderhoud om de 3 tot 5 jaar. Hij pleit alleen voor zonne-energie en de opslag van zonnebatterijen voor zover dit financieel zinvol is voor huiseigenaren.

Afhankelijk van hoeveel warm water je huis nodig heeft, welk type systeem je nodig hebt, waar je woont en je budget, zijn er veel factoren bij het kopen van zonneboilers. In deze tweede stap wordt de energieproductie vergeleken met het energieverbruik om te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt voor zonnewaterverwarming. Neem voor meer informatie, waaronder hoeveel een zonne-energiesysteem voor uw huis zou kosten, contact op met een gescreende lokale installateur voor zonne-energie bij u in de buurt. In tegenstelling tot traditionele waterverwarmers, gebruiken zonneboilers zonnecollectoren op uw dak om zonlicht om te zetten in zonne-energie, die vervolgens wordt gebruikt om het water in uw huis te verwarmen.

Het zonnepaneelsysteem dekt niet alleen je kosten voor warm water, maar ook de energiekosten van je hele huis. Een van de belangrijkste stappen bij het kopen van een warmwatersysteem op zonne-energie is ervoor te zorgen dat het de juiste maat heeft voor uw warmwaterbehoeften. In plaats daarvan vertrouwen ze volledig op convectie, een mooie term die beschrijft hoe warm water stijgt om water te laten circuleren. Wanneer u op zoek bent naar opties voor zonneboilers, let dan op beoordelingen van de Solar Rating and Certification Corporation (SRCC).

Als u enkele van de meest recente en moderne zonnepanelen selecteert, heeft u waarschijnlijk maar één nodig om uw water te verwarmen.