Hoeveel watt verbruikt een zonneboiler?

Een zonneverwarmingssysteem van 40 vierkante meter levert ongeveer 1.400 watt thermische energie gedurende ongeveer acht uur per dag. Dat is, zoals gezegd, voldoende om te voorzien in ongeveer 60 procent van de behoefte aan waterverwarming voor een gezin van vier personen. Hoogstwaarschijnlijk heb je drie zonnepanelen nodig, elk 300 watt, om een verwarming van 1500 watt voor je huis te laten werken. Een boiler verwarmt het water in uw huis om u van warm water te voorzien voor uw dagelijkse behoeften.

Elektrische boilers draaien doorgaans 3 uur per dag om water te verwarmen, nieuwere, efficiëntere modellen werken mogelijk slechts de helft van de tijd per dag. Een typische waterverwarmer verbruikt ongeveer 4000 watt. Verbeteringen in de ontwikkeling van warmwaterverwarmingstoestellen zorgen ervoor dat de nieuwste verwarmingstoestellen in de vorm van opslagtanks werken met een vermogen van gemiddeld 3,6 kW, wat zou moeten worden afgedekt door één enkel actueel zonnepaneel. Het gemiddelde gebruik van warm water in een huishouden is ongeveer 45 gallons per dag, om het elektriciteitsverbruik te verlagen, kunt u uw warmwaterverbruik verlagen.

Zonnecollectoren kunnen echter alleen water verwarmen en kunnen uw apparaten niet van stroom voorzien zoals traditionele systemen. Om uw rekening voor waterverwarming te berekenen, moet u weten hoeveel watt elektriciteit uw boiler verbruikt. Die delen van de wereld waar elke dag veel zonlicht is, zijn vaak de gebieden waar het zonnewaterverwarmingssysteem het meest nuttig is en een hoogwaardige optie bieden om water eenvoudig en efficiënt te verwarmen. Dus om een boiler te laten werken die tot 1500 watt verbruikt, heb je zonnepanelen van 15x100 watt of 15x300 watt nodig.

Volgens de California Energy Commission is verwarmingswater goed voor 25 procent van de gemiddelde energierekening voor woningen, en zijn elektrische verwarmingstoestellen over het algemeen duurder om te gebruiken dan gasverwarmers. SunPower heeft een netwerk van vertrouwde installateurs voor uw zonnestelsel, zonnepanelen en elektriciteitsbehoeften. Uw warmwatertank kan op natuurlijke wijze worden gevoed met een elektrische boiler of een geïntegreerd opslagsysteem voor collectoren. Investeer in douchekoppen en kranen met een laag debiet, gebruik koud water om je wasgoed te wassen, zet water uit tijdens het tandenpoetsen of tijdens het scheren, neem snel een douche en minder baden.

Als u eenmaal weet hoeveel energie uw zonneboiler nodig heeft, moet u de stroomproductie voor uw panelen berekenen. Everything Solar is een full-service zonnetechnologiebedrijf dat sinds 1999 zonnesystemen ontwerpt, onderhoudt en installeert. Bovendien, aangezien waterverwarmers zoveel energie nodig hebben, is zonne-energie een geweldige manier om een deel van de luxe van het moderne leven te behouden zonder de hoge kosten. Als u al een elektrische boiler heeft, is het misschien verstandiger om een PV-systeem te installeren, zodat u hernieuwbare zonne-energie kunt gebruiken om uw hele huis van stroom te voorzien.

Solar water heaters