Wanneer moet je een zonneboiler gebruiken?

Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren, Kosteneffectieve manier · Zonnewaterverwarmingssysteem · Plaatsing van uw zonnewater. Zonneboilers - ook wel warmwatersystemen voor huishoudelijk gebruik op zonne-energie genoemd - kunnen een kosteneffectieve manier zijn om warm water voor uw huis te genereren. Ze kunnen in elk klimaat worden gebruikt en de brandstof die ze gebruiken — zonneschijn — is gratis. Voor zowel zonnepanelen als zonneboilers is de primaire productieperiode in de zonnige zomermaanden.

Veel huiseigenaren zetten hun warmwaterboiler in de zomermaanden uit, omdat de vraag lang niet zo groot is. Voor een warmwaterboiler op zonne-energie zijn uw beste productiemaanden de maanden die u het minst nodig heeft. Een kosteneffectievere manier om voor zonne-energie te kiezen, is door een elektrische boiler met zonnepanelen die elektriciteit opwekken op uw dak te laten draaien. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en kunnen het vermogen vervangen dat niet alleen nodig is voor het verwarmen van water, maar ook voor al uw andere elektriciteitsbehoeften in huis.

Een zonnepaneel op het dak kan worden aangepast aan de behoeften van een elektrische boiler en, afhankelijk van het rendement van de boiler, is mogelijk slechts een iets groter zonnepaneel nodig. En uw nutsbedrijf kan u betalen voor eventuele overtollige elektriciteit die u opwekt met zonnepanelen. Overtollige energie die een zonneboiler opwekt, wordt niet gecompenseerd. Waterverwarming is verantwoordelijk voor 17 procent van het energieverbruik van een typisch huis.

Veel Noord-Amerikaanse huizen verwarmen water met aardgas of andere fossiele brandstoffen. Dat zijn vele tonnen koolstof die de atmosfeer in gaan. Overstappen op warm water op zonne-energie is een geweldige manier om de uitstoot van koolstof en andere broeikasgassen te verminderen en ons klimaat te beschermen. Thermische systemen op zonne-energie verwarmen water voor huishoudelijk gebruik met schone energie van de zon.

Als u een onbeschaduwd gedeelte van uw woning heeft dat op het zuiden, zuidoosten, zuidwesten of zelfs westen is gericht, kunt u een zonneboiler installeren. Hier zijn vier feiten over waterverwarmingssystemen op zonne-energie. De meest kosteneffectieve optie is om een residentieel zonnepaneelsysteem te koppelen aan een elektrische boiler. Gezien hun kosten en de (tot voor kort) dalende prijs van zonnepanelen, zijn zonneboilers voor veel huiseigenaren misschien niet logisch.

In het directe systeem circuleert het water via pompen door de zonnecollectoren (meestal op een dak), waar het wordt opgewarmd door de zon en vervolgens naar een goed geïsoleerde tank wordt gestuurd voor opslag. Of een zonneboiler de moeite waard is, hangt allemaal af van waar u woont, uw behoeften en voorkeuren, en of u van plan bent zonnepanelen te installeren. Conventionele opslagwaterverwarmers bieden meestal ondersteuning en maken mogelijk al deel uit van het zonnestelselpakket. Hoewel zonneboilers goedkoper zijn dan fotovoltaïsche zonnepanelen, zullen deze laatste op de lange termijn waarschijnlijk meer geld besparen en meer van uw energiebehoeften dekken.

Het zonnepaneelsysteem dekt niet alleen je kosten voor warm water, maar ook de energiekosten van je hele huis. Lokale zonnebedrijven zullen zowel zonnepaneelsystemen als zonneboilers kunnen installeren. In systemen met twee tanks verwarmt de zonneboiler water voordat het in de conventionele boiler terechtkomt. Moderne elektrische waterverwarmers zijn ongelooflijk efficiënt en zullen, wanneer ze worden aangedreven door zonne-energie en in combinatie met een zonneboiler, aanzienlijke besparingen opleveren voor uw portemonnee en uw uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Water verwarmen is goed voor 18% van het energieverbruik van een huis, maar als u dit doet met zonne-energie, kunt u uw kosten voor waterverwarming met 50 tot 80% verlagen. Zonneboilers variëren in ontwerp, efficiëntie, capaciteit en prijs, maar ze vervangen allemaal een groot deel van het gas of de elektriciteit die wordt gebruikt om water te verwarmen door schoon, gratis zonlicht. Het systeem gebruikt pompen om een niet-bevriezende vloeistof door zonnecollectoren te laten circuleren om op te warmen en vervolgens door een warmtewisselaar om de warmte naar de watertank over te brengen.

Solar water heaters